De grenzen van het vak - Portegies, Peter (Vossiuspers UvA/Amsterdam University Press, 2010)
De consultatieve neurologie houdt zich bezig met neurologische complicaties bij niet-neurologische ziekten. Het gaat hierbij om een ander soort neurologie, waarbij veel aspecten van de neurologische ziekte worden bepaald door het grondlijden, de onderliggende ziekte. Consulten spelen zich af op de grensvlakken van de medische specialismen. Zeker bij complexe patiëntenzorg, zoals bijvoorbeeld bij de hiv-infectie, is het belangrijk dat de interactie tussen de verschillende specialismen goed verloopt. De hoofdbehandelaar moet het overzicht hebben en behouden. Deze hoofdbehandelaar moet een genera.