Op weg naar optimale diagnostiek en behandeling in de Fysiotherapie : 'Zorg op maat'. - Engelbert, Raoul (HvA Openbare Lessen., 2009)
Fysiotherapie is volop in ontwikkeling; in patiëntenzorg, in wetenschappelijk onderzoek en in onderwijs. De auteur neemt u met deze lezing mee naar een plaatsbepaling van de fysiotherapie binnen de actuele ontwikkeling van de gezondheidszorg. Hij legt ui waar de fysiotherapie vandaan komt, nu staat en naartoe moet gaan, en schetst hoe het lectoraat fysiotherapie van de Amsterdam School of Health Professions naar nieuwe paden op zoek gaat, deze paden gaat bewandelen en uiteindelijk een spoor achter zal laten, in patiëntenzorg en in fysiotherapeutisch onderzoek met een duidelijke vertaling naar.