Klimaatwerk : Richtlijnen voor het museale binnenklimaat. - Ankersmit, Bart (ICN Publicaties., 2009)
Collectiebeherend Nederland ging altijd uit van strikte klimaatnormen. Deze werden gebruikt als ontwerpeisen en instelwaarden voor installaties en vervolgens deed de techniek de rest. Plaatsing van installaties bracht soms grote ingrepen in het gebouw met zich mee, evenals ruimteverlies en steeds hogere exploitatiekosten. Het vertrouwen op de techniek groeide en het gevoel heerste dat alle risico's waren uitgesloten. Maar uit de praktijk blijkt niets minder waar. In dit boek wordt een besluitvormingstraject voor het museale binnenklimaat voorgesteld dat bestaat uit 4 stappen. Daarin wordt rech.