Why Is the Netherlands the Best Country? : On Country Comparisons Regarding the Economics of the Family. - Gustafsson, Siv (Amsterdam University Press, 2008)
Bevolkingseconomie gaat over het leven van het individu. Kwesties als: de optimale leeftijd om kinderen te krijgen, carrièreplanning, het huwelijk en de scheiding zijn vragen waar elk individu over moet beslissen. Al deze besluiten worden beïnvloed door de economische situatie, maar hebben ook economische gevolgen. Daarom draagt de economie van de familie bij aan zowel op microniveau van het individu die besluiten moeten nemen, als op het macroniveau, waar overheden bijvoorbeeld zich zorgen maken over het verouderen van de bevolking. Omdat de institutionele regelingen verschillend zijn van lan.