Rechters normeren de alimentatiehoogte : een empirisch onderzoek naar rechterlijke samenwerking in de Werkgroep Alimentatienormen (1975-2007) - Dijksterhuis, Bregje Monique (Meijersreeks, 2008)
Deze studie omvat een empirisch onderzoek naar de in 1975 ingestelde Werkgroep Alimentatienormen. Dit overleg verricht pionierswerk op het gebied van rechterlijke samenwerking en houdt zich nu ruim dertig jaar bezig met het bevorderen van een uniforme alimentatiehoogte in Nederland. Terwijl in het juridische debat over rechterlijke samenwerking vooral de principiële aspecten aan bod komen, geeft dit boek een empirische evaluatie van de prestaties van rechters als regelgevers op het terrein van alimentatie. Deze studie werd verricht in het kader van het facultaire onderzoeksprogramma Geschillen.