Centraal Boekhuis : logistiek van boeken in veranderend perspectief - Cortenraad, Hans Willem (Tiele-lezing ;, 2009)
Wat is het effect van innovatie op de boekenbranche in het algemeen en op de supply chain in het bijzonder? De historie van Centraal Boekhuis gaat terug tot 1871 en sindsdien is het de partner van ondernemers in het boekenvak. De onderneming is uitgegroeid tot een toonaangevende logistieke dienstverlener. Centraal Boekhuis levert diensten aan uitgevers, boekverkopers en derden op het gebied van distributie, vervoer en informatievoorziening. Nu de drager van het geschreven woord niet meer alleen is voorbehouden aan het fysieke boek en de digitalisering sterk in ontwikkeling is, is het de vraag.